VODICE

Vodice

Provedite odmor ovdje gdje je priroda prekrasna, a more kristalno čisto, gdje će vaš odmor biti sasvim drugačiji, jer Vodice su bogate duhom, plijene „onim nečim“ i kad jednom dođete, opet ćete se vratiti.
Vodičani za sebe kažu: ”Nemamo baš neke spomenike, ali ćete se u našem malom mistu osjećati bolje nego kod svoje kuće”.

Vodice su jedan od najpoželjnijih i najposjećenijih turističkih gradova Dalmacije sa gotovo milijun noćenja godišnje smješten u slikovitoj uvali na srednjem dijelu Jadrana, okružen brojnim otocima Kornatskog arhipelaga, u blizini povijesnog grada Šibenika.

Uzbudljive su kao malo koji grad i noću i danju, sa uvijek novom i nesvakidašnjom ponudom.

Nadaleko su poznate vodičke pučke tradicionalne fešte, uskršnji i božićni običaji, kulturne i zabavne priredbe,festivali, večeri dalmatinskih klapa, ali i sportska natjecanja: regate, big game fishing, biciklizam…

Vodička fešta, koja se održava od 2. do 4. kolovoza, je jedno od naznačajnijih događanja sezone. Čine je folklorna, te večer klapa, a vrhunac je zadnja večer s nastupima hrvatskih glazbenih zvijezda, house partyja na trgu, raspaljenog rocka… Trgovi, ulice, riva su do jutranjih sati prepune veselih i raspjevanih tridesetak tisuća gostiju.

Od ostalih manifestacija ističemo Jazz festival u srpnju, svibanjsku utrku konobara po vodičkim ulicama, lipanjske moto susrete, te krajem ljeta događanje “Šaša i polenta”, kada stanovnici kuhaju prave vodičke specijalitete.

Vodice su omiljeno odredište mladih koji dolaze zbog zabave do ranih jutranjih sati, i to u samom centru grada.

shadow

Centar je noću pun otvorenih kafića, ali pravi provod kreće već od 17 sati u 2 poznata Hookah beach bara na plažama hotela Olympia i Punta, na after beach partiju. Glasna house glazba, raznobojni kokteli, rashlađene pive, go go plesačice, te najglasniji od svih, raspjevani MC! Popodnevnu kavicu možete popiti i u ostalim beach barovima na više od 5 km dugačkim vodičkim plažama.

Već od 23 sata počinje noćni život na gradskoj rivi. Samo nekoliko nezaobilaznih su: barovi Bombastic, Mojito, Opium, Sunčani sat sa rock glazbom, Virada i klub Exit za ljetne hitove ili disco, a samo 1 km od centra je udaljen klub Hacienda

Tržnica sa svježim voćem i povrćem i pekare sa vrućim pecivima i kolačima otvoreni od ranog jutra pa sve do kasno u noć
Obitelji s djecom, jednako kao i mladi, rado biraju Vodice kao svoju destinaciju, jer je i za njihove potrebe osigurana bogata ponuda atraktivnih dnevnih i večernjih sadržaja, zabavnih, sportskih, kulturnih, na plažama i u gradu

Središte Vodica vrvi udobnim konobama i gostionicama. Poznata je konoba jednostavnog imena “Konoba” , smještena u ulici širokoj svega 80 cm. Za preporučiti su i konoba Rustika, te meksički restoran Santa Maria poseban po tome što kikiriki na stolovima možete besplatno jesti i ljuske bacati po podu, a tu su i papige koje kriještanjem uveseljavaju mnoštvo prolaznika. Restoran Arausa je izvrstan, a vlasnik često svoje domaće proizvode ispred restorana besplatno nudi prolaznicima.

U hotelu Punta je centar za stomatologiju i estetsku kirurgiju u koji veliki broj gostiju dolazi riješiti zdravstvene probleme radi visoke kvalitete usluga i pristupačnih cijena, a u hotelima Punta i Olympia se možete opuštati u wellness centrima.

U muzeju: “Akvarij i muzej pomorske tradicije” posjetitelje čeka 16 akvarija s florom i faunom srednjeg Jadrana, makete brodova, dragocjeni tereti s brodova koji su potonuli, amfore, spužve, koralji, te tisuće školjki.

Svoj boravak možete obogatiti i brojnim izletima:
– Izletničkim brodovima u nacionalni park Kornati , a brodom ili automobilom u nacionalni park Krka, na Skradinski buk, Roški slap, Visovac te u Skradin, antički gradić koji je danas postao središte elitnog nautičkog turizma
– Redovnom brodskom linijom u prelijepo mjesto Šepurina na otoku Prviću. U prošlosti su upravo ovdje imućne šibenske obitelji gradile ljetnikovce. Među njima i obitelj Fausta Vrančića, poznatog hrvatskog izumitelja padobrana.U obližnjem mjestu Prvić Luka se nalazi grob Fausta Vrančića, te izložba maketa njegovih izuma. Nakon razgledavanja Prvića, redovnom brodskom linijom možete nastaviti plovidbu do Zlarina , otoka koralja i dalje u Šibenik kroz šibenski kanal, po svojoj ljepoti jedinstven na Jadranu.
– Automobilom do parka prirode Vransko jezero u kojem je ornitološki rezervat, do nacinalnog parka Paklenica ili do povjesnih gradova Šibenika, Zadra, Trogira , Splita